فهرست مطالب

نوآوری های مدیریت آموزشی - سال هفدهم شماره 3 (پیاپی 67، تابستان 1401)

فصلنامه نوآوری های مدیریت آموزشی
سال هفدهم شماره 3 (پیاپی 67، تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/07/14
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ناهید جلیلیان، بیژن رضایی*، علی بدیع زاده صفحات 1-16

    گردشگری سلامت به صورت امروزی تقریبا موضوع جدیدی است که کشور های پیشرفته و در حال توسعه به عنوان یک منبع درآمدی جدید در آن سرمایه گذاری می کنند. کشور ایران نیز به دلیل امکانات پزشکی و شرایط منطقه ای در کشور های همسایه، پتانسیل بالایی در این حوزه دارد؛ از این رو هدف پژوهش حاضر، تحلیل پیش زمینه های شکل گیری اکوسیستم کارآفرینی بر پیامدهای گردشگری سلامت در ایران می باشد. جامعه آماری پژوهش را جامعه متخصصان فعال در حوزه گردشگری سلامت استان کرمانشاه به تعداد 94 نفر تشکیل می دهند که 75 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. این پژوهش با روش و پارادایم اثبات باوری و رویکرد قیاسی به روش پیمایش، اجرا شده است. ابزار پژوهش پرسشنامه ای محقق ساخته که روایی صوری و محتوایی پرسشنامه براساس نظر متخصصان، و روایی سازه نیز براساس تحلیل عاملی تاییدی، تایید شده و با آزمون آلفای کرونباخ، پایایی آن نیز تایید گردید. برای تجزیه و تحلیل داده از الگوی معادلات ساختاری با روش PLS به کمک نرم افزار Smart-PLS استفاده شد که نتایج آن نشان می دهد پیش زمینه های شکل گیری اکوسیستم کارآفرینی بر شکل گیری اکوسیستم، و شکل گیری اکوسیستم کارآفرینی بر پیامدهای گردشگری سلامت موثر است. همچنین پویایی های کسب و کار منطقه ای در استان کرمانشاه، بر پیامدهای گردشگری سلامت موثر می باشد. درنهایت پویایی های کسب و کار منطقه ای در رابطه میان شکل گیری اکوسیستم کارآفرینی و پیامدهای گردشگری سلامت نقش تعدیلی ایفا می کنند.

    کلیدواژگان: اکوسیستم کارآفرینی، گردشگری سلامت، گردشگری درمانی، گردشگری پزشکی، استان کرمانشاه
  • حبیب قاسمی، غلامحسین برکت*، فرانک امیدیان صفحات 17-35

    پژوهش حاضر با هدف طراحی و اعتبار سنجی منشور مسیولیت اجتماعی آموزش و پرورش استان خوزستان صورت گرفت. جامعه آماری از کارکنان اداره آموزش و پرورش استان خوزستان تشکیل شده و نمونه گیری پژوهش در دو بخش کیفی و کمی صورت گرفته است. به منظور انتخاب نمونه های مناسب در بخش کیفی، روش نمونه گیری گلوله برفی برای انجام مصاحبه های پژوهش به کار گرفته شد که با حصول اشباع، فرایند مصاحبه متوقف گردید و درنهایت با 21 نفر مصاحبه انجام شد. با توجه به گستردگی حجم جامعه در بخش کمی پژوهش، حجم نمونه براساس جدول مورگان، 385 نفر در نظر گرفته شده است. در این تحقیق به منظور بررسی روایی پرسشنامه از روایی محتوا و برای سنجش پایایی پرسشنامه از روش آلفای کرونباخ در نرم افزار SPSS استفاده شده که عدد 921/0 برای کل پرسشنامه به دست آمد. برای تجزیه و تحلیل داده های پژوهش علاوه بر روش های آمار توصیفی، از معادلات ساختاری، آزمون (توزیع) و تحلیل واریانس با استفاده از نرم افزار آیموس استفاده شده است. براساس نتایج تحقیق، مهم ترین ابعاد مسیولیت اجتماعی سازمان به ترتیب اولویت شامل رعایت منشور های اخلاقی، ارایه خدمات ارزان، میزان حمایت مالی/غیر مالی، رعایت قوانین و استاندارد های سازمانی، رعایت ملاک ها و ارزش های اجتماعی_اخلاقی، تسهیل نیاز ها، تعهد پذیری و مسیولیت، توجه به رشد اخلاقی و فراگیران می باشند.

    کلیدواژگان: منشور، اعتبار سنجی، مسئولیت اجتماعی، آموزش و پرورش خوزستان
  • جمیله خاتون چراغی، مهدی شریعتمداری*، فاطمه حمیدی فر، بهزاد شوقی صفحات 36-48

    پژوهش حاضر به شناسایی و ارزیابی عوامل تاثیر گذار بر رهبری فضیل ت گرا در واحد های دانشگاه آزاد اسلامی شهر تهران پرداخته است. این پژوهش برحسب هدف از نوع بنیادی_کاربردی، برحسب نوع داده از نوع آمیخته (کیفی_کمی) و روش پژوهش از نوع پیمایشی می باشد. جامعه آماری بخش کیفی پژوهش شامل خبرگان، متخصصین و افراد آگاه به امر در زمینه رهبری فضیل ت گرا در دانشگاه آزاد اسلامی واحد های شهر تهران می باشند. برای تعیین نمونه بخش کیفی جامعه آماری از روش نمونه گیری غیر هدفمند استفاده شده و بخش کمی شامل تمام اعضای هیات علمی واحد های دانشگاه آزاد در شهر تهران به تعداد 2522 نفر بود که 350 نفر به عنوان آزمودنی انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از ابزار های مصاحبه نیمه ساختار یافته و پرسشنامه محقق ساخته، استفاده شد. روایی و پایایی ابزار، مورد سنجش و تایید قرار گرفت. روش تحلیل داده ها در بخش کیفی، کد گذاری نظری برگرفته از روش نظریه پردازی داده بنیاد بود. در بخش استنباطی و کمی برای پاسخ به سوالات پژوهش از آزمون هایی نظیر همبستگی پیرسون و آزمون تی تک نمونه ای بهره گرفته شد. نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که عوامل مدیریتی، عوامل رفتاری، عوامل ساختاری و عوامل زمینه ای به عنوان ابعاد تشکیل دهنده رهبری فضیل ت گرا هستند. همچنین مولفه های تعهد سازمانی، جو سازمانی، راهبرد های مدیریتی به عنوان مولفه های اثر گذار بر رهبری فضیلت گرا شناسایی شده و وضعیت تمام مولفه های مذکور، مطلوب ارزیابی شد.

    کلیدواژگان: رهبری فضیلت گرا، تعهد سازمانی، جو سازمانی، راهبرد های مدیریتی
  • فاطمه رسولی، حبیب الله نخعی*، قدرت الله طالب نیا، محمدحسن غنی فر صفحات 49-64

    این پژوهش با هدف بررسی رابطه مولفه های آموزشی و مهارتی مورد نیاز رشته حسابداری در دانشگاه آزاد اسلامی اجرا شده است. ابتدا با استفاده از روش گراندد تیوری و مصاحبه با خبرگان، مولفه ها و شاخص های پژوهش شناسایی گردید. در گام بعدی با استفاده از مولفه ها و شاخص های شناسایی شده، پرسشنامه کمی، تدوین و در بین نمونه آماری توزیع و جمع آوری شد ه است. پایایی ابزار پژوهش با توجه به مقدار آلفای کرونباخ، بزرگ تر از 7/0 برای تمامی مولفه های پژوهش مورد تایید قرار گرفت. جامعه آماری پژوهش عبارت است از تمامی اساتید خبره، شاغلین حرفه ای، مدیران مالی شرکت های بزرگ، تحلیل گران مالی بورس اوراق بهادار و حسابداران و حسابرسان خبره که حدود 300 نفر برآورد گردید و نظرات 160 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون ضریب همبستگی پیرسون و آزمون کانونی کالی استفاده شده است. یافته های پژوهش نشان می دهد که بین مولفه های آموزشی حسابداری (مدیریت استراتژیک، مدیریت مالی و منابع، رهبری تیمی، تحلیل آماری، استاندارد ملی و بین المللی و استاندارد قوانین و مقررات) با مولفه مهارت حسابداری در دانشگاه آزاد اسلامی با P-Value (05/0>P) رابطه معناداری وجود دارد. همچنین با توجه به یافته های پژوهش، بین مولفه های مهارت حسابداری (مهارت های شخصیتی و ارتباطی، مهارت های حسابداری، مهارت های سرمایه گذاری و دانش مالی، دانش حسابرسی و خلاقیت) و مولفه آموزش حسابداری در دانشگاه آزاد اسلامی با P-Value (05/0>P) رابطه معناداری وجود دارد. نتایج این پژوهش نشان می دهند که بین مولفه های آموزش حسابداری و مولفه های مهارتی حسابداری در دانشگاه آزاد اسلامی، رابطه وجود دارد. این دو متغیر تنها یک نقطه کانونی قابل تفسیر و تایید در بین خود دارند که مولفه های استاندارد ملی و بین المللی، استاندارد قوانین و مقررات و مهارت های حسابداری بیشترین ارتباط را با این نقطه دارند.

    کلیدواژگان: مولفه های آموزشی حسابداری، مولفه های مهارتی حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی
  • طیبه حیرانی، فرانک موسوی* صفحات 65-80

    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه ادراک از محیط کلاس با اشتیاق تحصیلی دانش آموزان مقطع متوسطه دوم شهر کرمانشاه می باشد. ماهیت و هدف این پژوهش از نوع کاربردی و روش گردآوری داده ها در آزمون فرضیه ها، یک تحقیق توصیفی و همبستگی بوده است. جامعه آماری این تحقیق شامل تمامی دانش آموزان مقطع متوسطه دوم شهر کرمانشاه می باشد که تعداد آن ها برابر با 12580 نفر بوده و با استفاده از جدول مورگان، تعداد 384 نفر به شیوه تصادفی ساده انتخاب شده اند. پرسشنامه های مورداستفاده در این تحقیق عبارت اند از پرسشنامه ادراک از محیط کلاس جنتری گابل و ریزا (2002) با اعتبار و روایی 817/0، همچنین پرسشنامه اشتیاق تحصیلی فردریکز، بلومنفیلد و پاریس (2002) با اعتبار و روایی 717/0. نتایج نشان داد که بین علاقه به محیط کلاس، چالش در محیط کلاس، انتخاب و لذت از کلاس با اشتیاق به تحصیل در بین دانش آموزان مقطع متوسطه دوم شهر کرمانشاه رابطه مثبت و معنا داری وجود دارد.

    کلیدواژگان: اشتیاق به تحصیل، علاقه، چالش، انتخاب، لذت، کرمانشاه
  • رقیه تاجداری، پریوش محمدی قشلاق* صفحات 81-93

    هدف پژوهش حاضر بررسی عوامل موثر بر شکل گیری روحیه مذهبی در دانش آموزان دوره ابتدایی از نظر معاونان پرورشی می باشد. این پژوهش از نظر هدف به صورت کاربردی، از نظر کنترل محقق بر متغیرهای تحقیق به صورت توصیفی و از نوع پدیدارشناسانه است. جامعه آماری شامل تمامی معاونان پرورشی مدارس ابتدایی می باشد. نمونه آماری به صورت هدفمند و حجم نمونه به روش اشباع به تعداد 20 نفر انتخاب شد. داده ها به وسیله مصاحبه های نیمه ساختارمند جمع آوری و به روش مقایسه ای مداوم مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند. یافته های حاصل از تحلیل نتایج نشان دادند که از نظر معاونان پرورشی مدارس ابتدایی ارومیه راهکار تقلید از معلم، راهنمایی معلم، اجرای برنامه درسی، طرح کرامت، استفاده از روش های تدریس فعال، استفاده از روش تحقیق، اردوهای زیارتی، برگزاری مسابقات مذهبی، داستان گویی از زندگی ایمه، دعوت از علمای دینی جهت سخنرانی، الگو بودن والدین، کنترل والدین، میزان اطلاعات دینی والدین، نوع تحصیلات والدین، روابط صمیمی بین والدین و فرزندان، برگزاری مراسم مذهبی به صورت ملی، برنامه های تلویزیون، رسانه های اینترنتی، نصب پوستر، مبلغان دینی، اجرای نمایش های مذهبی، تخصیص منابع، استفاده مناسب از منابع مالی عوامل موثر بر شکل گیری روحیه مذهبی در دانش آموزان می باشند.

    کلیدواژگان: عوامل موثر، روحیه مذهبی، معاونان پرورشی
  • فرح عباسی، حمیدرضا معتمد*، علیرضا قاسمی زاد صفحات 94-112
    هدف پژوهش حاضر ارایه الگوی عناصر برنامه درسی تاثیرگذار در موفقیت نظام آموزشی می باشد. ماهیت پژوهش از نوع کیفی است که با استفاده از روش تحلیل مضمون و به شیوه استقرایی، عناصر برنامه درسی شناسایی و استخراج گردید. جامعه آماری متشکل از صاحب نظران برنامه درسی و معلمان مقطع ابتدایی سراسر کشور بوده که براساس روش هدفمند 37 نفر انتخاب گردید. ابزار پژوهش مصاحبه نیمه عمیق بود که تا مرحله اشباع ادامه داشت. روایی پژوهش از طریق تکنیک ممیزی کردن توسط داوران و ضریب پایایی (درصد توافق مشاهده شده) از طریق روش هولستی (روش دستی) تایید شد. پس از کدگذاری و تحلیل داده ها، 61 مضمون پایه، 13 مضمون سازمان دهنده و 3 مضمون فراگیر (عالی) استخراج شدند که عبارت اند از: عناصر اصلی برنامه درسی (هدف، محتوا، روش، ارزشیابی و بودجه)، عناصر فرعی (فضای آموزشی، تجهیزات و منابع آموزشی، زمان آموزش، تجربه عملی مدیران و معلمان و تشکل های دانش آموزی) و عناصر پنهان (تفاوت های فردی فراگیران، جایگاه اجتماعی والدین و مدارس و عوامل پشتیبانی). در پایان الگوی پژوهش براساس مضامین فراگیر ترسیم گردید.
    کلیدواژگان: برنامه درسی، دوره ابتدایی، نظام آموزشی، ارزشیابی
  • فریبا احمدپور کریم آبادی، لیلا بهمئی*، غلامحسین برکت صفحات 113-127

    هدف پژوهش حاضر ارایه مدل آموزش کارآفرینی در مدارس ابتدایی می باشد. این پژوهش از نظر هدف به صورت کاربردی و از لحاظ روش گردآوری داده ها به صورت ترکیبی، کیفی و کمی صورت گرفت که در بخش کیفی از تحلیل تماتیک و در بخش کمی از روش تحلیل عاملی با استفاده از نرم افزار SPSS بهره گرفته شد. جامعه آماری عبارت اند از مدیران و معلمان ابتدایی شهرستان بندر ماهشهر در سال 98_99 به تعداد 752 نفر که به منظور تعیین حجم نمونه با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها در بخش کیفی شامل مصاحبه عمیق و بررسی اسناد و در بخش کمی شامل پرسشنامه محقق ساخته می باشند. یافته های به دست آمده از تحلیل تماتیک درمجموع 6 عامل اصلی و اثرگذار را به ترتیب نشان داد که عبارت اند از آموزش های کارآفرینانه در ایران، توانمندی های کارآفرینانه در مدارس، آموزش در مدارس، کارآفرینی و ویژگی های شخصیتی، اهداف مطلوب در برنامه توسعه توانمندی های کارآفرینی، عوامل محیطی و توسعه توانمندی های کارآفرینی. همچنین یافته های به دست آمده از تحلیل عاملی که مشتمل بر 11 عامل و 111 گویه بود، نشان دادند که کلیه عوامل معنادار هستند. براساس نتایج پژوهش حاضر، بیشترین میزان واریانس استخراج شده مربوط به متغیر «نیازهای دانش آموزان در توسعه توانمندی های آموزش های کارآفرینانه» و کمترین میزان مربوط به متغیر «نقش معلمان در توسعه توانمندی های کارآفرینی» می باشد. درمجموع نتایج تحلیل عاملی به 4 عامل اصلی خلاصه شدند که عبارت اند از نیازهای آموزشی متاثر از ابزارهای آموزشی و عوامل محیطی، موانع آموزشی و تحقق توسعه توانمندی دانش آموزان در فضای یادگیری مدارس، ابزار آموزشی و اهداف مطلوب و آموزش های کارآفرینی و آینده دانش آموزان.

    کلیدواژگان: آموزش، کارآفرینی، مدارس ابتدایی
|
  • Nahid Jalilian, Bijan Rezaei *, Ali Badizadeh Pages 1-16

    Health tourism is almost a new topic today, and developed and developing countries are investing in it as a new source of income, and Iran has a high potential in this, both because of its medical facilities and because of regional conditions and neighboring countries. Therefore, the purpose of this study is to analyze the background of the formation of entrepreneurial ecosystem on the consequences of health tourism in Iran. The statistical population of the study is 94 people active in the field of health tourism in Kermanshah province, of which 75 people were selected as a statistical sample. This research has been carried out with the method and paradigm of proof of belief and deductive approach by survey method. The research tool was a researcher-made questionnaire that the face and content validity of the questionnaire was confirmed based on experts' opinions and the construct validity was confirmed based on confirmatory factor analysis and its reliability was confirmed by Cronbach's alpha test. For data analysis, the structural equation model with PLS method was used with the help of Smart-PLS software, the results of which show that the background of entrepreneurial ecosystem formation is effective on ecosystem formation. The formation of the entrepreneurial ecosystem has an impact on the consequences of health tourism. Also, regional business dynamics in Kermanshah province affect the consequences of health tourism. Finally, regional business dynamics play a moderating role in the relationship between the formation of the entrepreneurial ecosystem and the consequences of health tourism.

    Keywords: Entrepreneurship Ecosystem, Health Tourism, Medical Tourism, Kermanshah Province
  • Habib Ghasemi, Gholamhosein Barekat *, Faranak Omidian Pages 17-35

    The present study has been compiled with the aim of designing and validating the Social Responsibility Charter in Khuzestan Education and Training office. The statistical population of the present study is the staff of Khuzestan education office. Statistical sampling of the present study has been done in two parts: qualitative and quantitative. In order to select suitable samples in the qualitative section, the snowball sampling method was used to conduct research interviews; achieving saturation in statistics, the interview process was stopped. Finally, 21 people were interviewed in this section. Considering the enormouse size of the population in the quantitative part of the study, 385 people were selected according to Morgan table. In order to analyze the reliability of the questionnair, content reliability and to test its validity Cronbach's alpha test in SPSS was used (0.921). To analyze the data in this research in addition to descriptive statistical methods, structural equations and variance analysis test were used by IMOS software. The results of the research show that the most important componants in social responsibility include: observing code of ethics, providing cheap services, financial / non-financial support, compliance with organizational rules and standards, compliance with socio-ethical standards and values, facilitating the needs, commitment and responsibility, paying attention to the moral growth of the learners.

    Keywords: Charter, validation, Social responsibility, Khuzestan Education Office
  • Jamileh Khaton Cheraghi, Mehdi Shariatmadari *, Fatemeh Hamidifar, Behzad Shoghi Pages 36-48

    The present study has identified and evaluated the factors affecting virtuous leadership in the units of Islamic Azad University of Tehran. Research method in terms of purpose, basic-applied in terms of data type, mixed (qualitative-quantitative); According to the research method, it is a survey. The statistical population of the qualitative part of the study consisted of experts, experts and knowledgeable about the virtuous leadership in Islamic Azad University of Tehran Branches. Purposeful non-random sampling was used to determine the samples of this study and to determine this group of experts. The second group of the study population consisted of 2522 faculty members of all units of Azad University in Tehran province. 350 people were selected according to Krejcie and Morgan table (1970) and initially by stratified sampling. Semi-structured interview tools and a researcher-made questionnaire were used for data collection. validity and reliability of the instruments were measured and verified. The method of data analysis in the qualitative part of theoretical coding was based on the data theoretic method. In the inferential and quantitative part to answer research questions, one-sample t-test and exploratory factor analysis were also used. The results of the present study showed that organizational commitment, organizational climate, and management strategies were identified as influential components of virtuous leadership. The status of the identified components in this study was evaluated favorably.

    Keywords: virtuous leadership, Organizational Commitment, Organizational Climate, managerial strategies
  • Fatemeh Rasouli, Habibollah Nakhaei *, Ghodratollah Talebnia, Mohammad Hassan Ghanifar Pages 49-64

    The aim of this study was to investigate the relationship between educational components and skills components required in the field of accounting in Islamic Azad University. In this study, using the Grounded theory method and interviews with experts, the components and indicators of the research were identified. In the next step, using the identified components and indicators, a quantitative questionnaire was developed and distributed and collected among the statistical sample. The reliability of the research instrument was confirmed for all components of Cronbach's alpha with a value greater than 0.7. The statistical population of the study consists of all professional professors, professional employees, and financial managers of large companies, financial analysts of stock exchanges and certified public accountants and auditors. The opinions of 160 people were selected as a statistical sample. Pearson correlation test and canonical test were used to analyze the data.Findings show that between the components of accounting education (strategic management, financial and resource management, team leadership, statistical analysis and financial and international standards - rules and regulations) with the component of accounting skills in Islamic Azad University There is a significant relationship. Also, according to the research findings, there is a significant relationship between the components of accounting skills (personality and communication skills, accounting skills, investment skills and financial knowledge, auditing knowledge and creativity) with the component of accounting education in Islamic Azad University.The results of this study show that there is a relationship between the components of accounting education and the components of accounting skills in Islamic Azad University. These two variables have only one focal point that can be interpreted and verified between them. They have this point.

    Keywords: Accounting Educational Components, Accounting Skills Components, Islamic Azad University
  • Tayabah Hayrani, Faranak Mosavi * Pages 65-80

    The purpose of this study was to investigate the relationship between perception of the classroom environment and academic achievement of high school students in Kermanshah. The present study is a descriptive and correlational study in terms of the nature and purpose of the applied research and in terms of data collection method for testing hypotheses. The statistical population of this study is all high school students in Kermanshah, the number of which is equal to 12580 people, using Morgan table, 384 people were selected by simple random sampling. The questionnaires used in this study are Gobel and Riza (2002) Gender Perception Perception Questionnaire with a validity of 0.817 and Fredericks, Bloomfield, Paris (2002) with a validity of 0.717. The results showed that there is a positive and significant relationship between interest in the classroom environment, challenges in the classroom environment, choice and enjoyment of the class and eagerness to study among high school students in Kermanshah.

    Keywords: Eagerness to study, interest, challenge, choice, pleasure, Kermanshah
  • Roghayeh Tajdari, Parivash Mohamadi Gheshlagh * Pages 81-93

    The purpose of this study was to investigate the factors affecting the formation of religious morale in the elementary school students from the training assistants’ perspective. This research is applied in purpose and descriptive- phenomenological in terms of the researcher's control on research variables. The statistical population of this research includes all the training assistants   of the elementary schools. 20 people were selected by purposive sampling and saturated method. Data were collected by semi-structured interviews and analyzed by continuous comparative method. The results of the analysis showed the training assistants of Urmia primary schools identified the following factors influential in the formation of the students’ religious morale: imitating teachers, teacher’s instructions,  curriculum implementation, Dignity plan, the use of active teaching methods, the use of research method, pilgrimage camps, holding religious contests, , telling stories based on Imams’ life, religious speech by scholars, parental patterns, parental control, parental religious information, parental education, intimate relationships between parents and children, national religious ceremonies, T.V religious programs, internet media, installing posters , performing religious drama, allocating resources, optimizing financial resources.

    Keywords: Factors, Religious Spirit, Training Assistants
  • Farah Abbasi, Hamidreza Motamed *, Alireza Ghasemizad Pages 94-112
    The purpose of this study was to design a model of curriculum elements that are effective in the success of the educational system. The nature of the research is qualitative in that the elements of the curriculum were identified and extracted using the method of content analysis and inductive method. The statistical population consisted of curriculum experts and primary school teachers across the country and 37 individuals were selected based on a targeted method. The research tool was a semi-in-depth interview that continued until the saturation stage. The validity of the study was confirmed by the auditing technique by the judges and the reliability coefficient (percentage of agreement observed) by the Holsti method (manual method). After coding and analyzing the data, 61 basic themes, 13 organizing themes and finally 3 comprehensive themes (excellent) were extracted, which are: the main elements of the curriculum (purpose, content, method, evaluation, budget); Sub-elements (educational space, equipment and educational resources, teaching time, practical experience of principals and teachers, student organizations) and hidden elements (individual differences of learners, social status of parents and schools, support factors). In the end, the research model was drawn based on comprehensive themes.
    Keywords: curriculum, Elementary, Educational System, assessment
  • Fariba Ahmadpour, Leyla Bahmaei *, Gholam Hossein Barekat Pages 113-127

    The purpose of this study was to design a model of curriculum elements that are effective in the success of the educational system. The nature of the research is qualitative in that the elements of the curriculum were identified and extracted using the method of content analysis and inductive method. The statistical population consisted of curriculum experts and primary school teachers across the country and 37 individuals were selected based on a targeted method. The research tool was a semi-in-depth interview that continued until the saturation stage. The validity of the study was confirmed by the auditing technique by the judges and the reliability coefficient (percentage of agreement observed) by the Holsti method (manual method). After coding and analyzing the data, 61 basic themes, 13 organizing themes and finally 3 comprehensive themes (excellent) were extracted, which are: the main elements of the curriculum (purpose, content, method, evaluation, budget); Sub-elements (educational space, equipment and educational resources, teaching time, practical experience of principals and teachers, student organizations) and hidden elements (individual differences of learners, social status of parents and schools, support factors). In the end, the research model was drawn based on comprehensive themes.

    Keywords: Education, Entrepreneurship, Elementary schools